Inställt för mig

Nu är jag så jävla ledsen för att detta behövde hända, att ställa in är nog det sista jag ville göra för nu har jag längtat ända sen ifjol med att planera o planera. 

Skulle bara besöka festivalen under en heldag men pga den extrema hettan o med min hälsa så har jag blivit allt mer osäker o kände tillslut att nej det här går inte. Det händer för mycket med tåg o på plats så vet jag inte vart jag kan komma undan hettan o mängden intryck vid behov (större känslighet nu) eller vad jag kan ha på mig ens.. fick tyvärr betala ena natten för hotellet nu men fick iaf tillbaka pengar för ena tågbiljetten. Hoppas någon vill köpa min fredagsbiljett för Närcon så jag slipper slänga bort den.

(null)

Olidligt värre

Nu får det fan vara nog med denna hetta!! 

Jag personligen får ingenting gjort nästan för detblir dålig sömn pga värmen o av att folk ränner ju utanför sovrumsfönstret (markplan) inte alltid öronproppar funkar. Har en bordsfläkt men pga min ljudkänslighet så går det inte att sova med den igång! Jag ligger halvvaken hela tiden istället. Har eftermiddags/kvällssol i lägenheten så förmiddan är iaf lite lindrigare. 

Så nu blev det att emigrera till föräldrarna på landet i några dagar för här kan jag sova med fönstret öppet (myggnät) o så finns mer skuggplatser att befinna sig på ute. Detta är seriöst min värsta sommar någonsin o längtar till hösten, har aldrig gjort det tidigare.

(null)

Intervju på P4

Ja då har man varit med i radio igen, samma radiokanal som tidigare men ett annat program denna gång. Nu var det Klartext som gör nyheter på lättare svenska och fokuserar mycket på nyheter för just personer med olika funktionsnedsättningar runt i landet.

Radiointervjun finns här > klartext
(null)

Text från artikeln: Över hälften av Sveriges kommuner höjer i år habiliteringsersättningen. Men vissa höjer inte. En förklaring kan vara att politikerna är osäkra på framtiden.

En kommun som inte har höjt är Karlstad i Värmland. En av deltagarna där som alltså inte får några extra pengar är Linda Karlsson:
– Jag tycker att det är rätt dåligt.

Habiliteringsersättning är pengar i bidrag som betalas ut till dem som jobbar på daglig verksamhet. Linda Karlsson får 46 kronor om dagen och hon arbetar med en klädinsamling åt en hjälporganisation:
– Jag är på Röda korset, så jag har en företagsplats. Jag gör i ordning kläder som ska upp till butik och säljas. Så jag kan hålla på och stryka eller sortera sådant som kommer in eller hänga upp i ordning.

Statliga pengar

Karlstad kommun har alltså inte höjt sin habiliteringsersättning, men det har däremot många andra kommuner. En viktig anledning till att många höjer just nu är att kommunerna i år kan få extra pengar från staten.

Linda Karlsson tycker att även Karlstad kommun borde ha höjt habiliteringsersättningen och sedan fått statens hjälp att betala höjningen:
– Eftersom de går ju inte back på att söka de här pengarna.

Politikerna i regeringen har sagt att de skulle vilja ge kommunerna extra pengar även kommande år. Men det är osäkert om det blir så. För det enda som är bestämt är att de statliga pengarna betalas ut det här året. Flera kommuner säger att just den här osäkerheten är en viktig orsak till varför de inte höjer habiliteringsersättningen.

Karlstad sägs få sämre ekonomi nästa år

En av politikerna i Karlstad kommun är moderaten Marléne Lund Kopparklint. Hon menar att en höjd habiliteringsersättning skulle bli för dyr om de statliga pengarna försvinner i framtiden:

– För vi vet att det blir tuffare ekonomiskt nästa år. Då har vi inte den ekonomin att kunna fortsätta bibehålla den höjningen. Då är det bättre att vi står på den nivån vi gör och det blir stabilt. Annars blir det höja och sedan ta bort. Det är inte seriöst.

Fast Linda Karlsson tycker att Karlstad kommun borde ha råd med höjd habiliteringsersättning både med och utan statens hjälp:
– De vill inte prioritera oss som går på habiliteringersättningen. De kan ju, tycker jag, betala ut någonting även om det blir med egna pengar.