Diagnos: Adenomyos

Tydligen så finns det olika namn för Endometrios beroende på vart den sitter, hos mig heter det Adenomyos.

(null)

Om vi drar tillbaka 2,5 år så började jag resan mot sterilisering, iaf trodde jag då men det skulle dröja lite för först slutade jag med mellan piller för nu tänkte jag verkligen tjata mig till en plats i kö för sterilisering o i samma veva började det göra ont hela tiden runt nederdelen av magen. Tänk er att nånting håller hårt nästan krampaktigt men inte så hårt hela tiden. Medans mensen o mensvärken är normal så hade jag bara smärtfritt i några dagar varje månad. 
Till nån läkare fick jag ju aldrig komma trots tjat hos 1177 o jag blev riktigt påverkad av tröttheten iom ums redan var jobbig. Tillslut började jag ta mellan piller igen för det funka inte o knapra värktabletter hela tiden. 

Sen ifjol fick jag veta att en i familjen fått diagnosen Endometrios o då hade jag börjat läsa på mer om det o fått mycket nyttig kunskap av andra med just detta. Så nu krävde jag i våras att få komma till Csk och genomgå en grundlig undersökning o att jag fortsätter tjata om inget händer. Nu idag var det dags o innan skulle jag då ta lavemang för att undersökningen skulle underlätta (fyfaan vad jobbigt) o det hela visade sig att dom faktiskt hittade nånting, dock inte där jag trodde utan det som hittades var som prickar i livmoderväggen. Det kallas Adenomyos tydligen. Det bästa hjälpmedlet är just preventivmedel eller hysterektomi o det sistnämnda är inte aktuellt eftersom p-piller funkar för mig. 

Kändes riktigt skönt o få veta!

(null)