Besök på akuten

Liten äckelvarning!

För en vecka sedan började min mage orsaka problem som jag inte haft tidigare, trodde det var vanlig magknip som brukar släppa.

Genom att ta mer rask promenad brukar jag få igång magen o då är det bråttom till toa, men denna dagen hjälpte inte det. På kvällen började det göra mer ont men kunde inte göra nr 2 alls. Dagen efter blev det ingen skillnad utan jag blev mest vilande i soffan pga uppblåst o värk under naveln, förstod ingenting o efter två timmar när jag ätit gjorde det mer ont. Natten till onsdagen blev det svårare o sova för vaknade med värken varannan timme o behövde kissa (det var inga problem) men sen blev det lite lugnare med värktabletter, dock kunde jag ändå inte göra nr 2. Nu började jag få ont mer uppe på vänster sida när jag var uppe o rörde mig, som träningsvärk o feberkänningar såsom lite stelhet som jag kände igen.

Natten till onsdag försökte jag o låta bli värktabletter för jag tog för många men fick feberfrossa o frös o svettades vilket förstörde halva natten tills jag tog en tablett o kunde sova några timmar. Nu blev jag ombedd att ringa 1177 som jag undvikit pga jobbigt o prata med okända i telefon, sköterskan sa att jag bör ta mig till akuten för o få detta undersökt då det inte lät bra. Ringde mor för jag skulle göra det om jag behövde in, men hon var upptagen så fick ta taxi in. Det gick bra o komma o checka in, men fyfaaaan vad lång tid jag fick sitta där förutom vid tre omgångar med blodprov för dom två första blev fel tydligen. Mamma fick komma sen med smörgås för jag var vrålhungrig o hade helt missat snacksmaskinen mittemot entrén. Efter sex timmar började utmattningen skännas o ryggen pga jobbiga stolarna så mamma hjälpte mig o få hjälp att komma till ett eget rum iaf två timmar. 

Sen fick jag träffa en läkare som skrev upp mig för röntgen o då fick jag stanna själv för mamma behövde hem ett tag. Men sen fick jag lämna rummet tyvärr MEN jag fick behålla sängen i korridoren iaf. Där fick man se folk gå förbi så mindre tråkigt var det men jäkla larm som hördes. Först vid 10 nångång fick jag en infart i vänster arm (nål för att trycka in kontrastvätska sen) innan jag kördes till röntgen. Jag har bara åkt in i en MR kamera men denna var mycket trevligare o lät knappt. Närmare midnatt fick jag träffa läkare som berätta att jag hade fått Inflammerad tarmficka o skulle få ta två antibiotika mediciner i en vecka och ta nya prover på måndag (idag) sen fick jag skjuts hem av mamma som redan hade åkt tillbaka.

Det hela tog alltså 14 timmar

(null)

(null)