Karlstadsbuss 100 år

Igår lördag så var det dags o besöka Mariebergskogen då det skulle hållas ett evenemang för karlstadsbuss som firar 100 år av motorburen trafik.

Mellan 10-16 kunde man även åka gratis med stadsbussarna (jag har månadskort) så man kunde bara kliva ombord vilket var skönt. Vädret var lagomt men hade gärna fått mer fläkt då jag blir så jäkla varmt när det blir mycket runt mig. På plats hade veteranbussar föreningen ställt upp några riktigt gamla bussar o sen den nyaste som är en dubbeldäckare som ska köra längs Karlskoga -Karlstad och Åmål - Karlstad snart. Den äldsta bussen som fanns på plats var från 1932 o kunde tydligen kliva på längst bak istället. 
Det gick o provsitta i förarsätet men det var fullt med småttingar som turades om så jag valde att kolla runt i bussarna istället o det var såå kvavt då inga rutor var neddragna. Det bjöds på fika o miniatyr stadsbussar i papp o intervjuer med folk som jag antar hjälpt till med o ordna allting. Mötte en person jag inte sett på säkert 8 år också. Det blev mycket bilder från området.

Det fanns även karta/kollage över utvecklingen av bussarna o jag blev så nöjd av o se den stadsbussen jag åkte med första året på Sundsta gymnasiet, den sommaren byttes nämligen modellen till den mer orangea som finns än. Sen blev det o åka hem för jag blev väldigt trött.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)