Auctober 22 self advocacy

(null)

Detta är ett ganska negativt inlägg.
Att vara autist eller ha autism, vara sjuk eller supermänniska. Det finns så sjukt mycket konstiga åsikter om diagnosen och om oss som har/är det.

Förr hörde jag att det kallades handikapp o det var väll inga konstigheter för jag visste inget annat, folk hade nog kunnat påstå vad so helst för var man tillräckligt övertygande så trodde jag ju att dom var ärliga vilket inte alltid stämde. Men det som gör mig riktigt upprörd är hur det finns folk som påstår att vi som har autism skulle fått det pga vaccin eller för att ens mamma inte visade tillräckligt med närvaro när man var i småbarns åldern. Eller att det går att bota autism, eller minska den genom dieter eller värre tvingas dricka farliga vätskor för att rensa tarmarna. 

Jag ogillar verkligen att folk i media snackar om att autism är en superkraft o är en funktionsvariation! Nej nej folk dedär är helt o hållet lögn. Mycket av detta är påhittat av folk som inte har diagnosen själva. Tex autism speak är en problematisk organisation där vuxna UTAN autism pratar nedsättande om hur hemskt det är med sjuka människor när dom syftar på autism! 

För min del så är jag inte drabbad av sjukdom utan har en känsligare hjärna som jag ärvt, diagnosen o den upptäcktes tidigt vilket gav mig möjligheter att få chanser att göra sånt jag annars aldrig kanske kunnat. Att utveckla intressen o känna mig speciell på ett bra sätt. Inte behöva skämmas för att jag behövde gå i särklass för o kunna få det stöd jag behövde som inte fanns i vanlig klass. Dessa förutfattade åsikter om att alla autister är som "the good Doctor, Rainman, i rymden finns inga känslor" är så tröttsamt! Jag kan se folk i ögonen, jag kan kallprata, känna empati som kanske inte syns för inombords undrar jag hur i helvete jag ska agera.